Growing Leaders ledarskapstjänster

Leda på distans

Att leda virtuellt och på distans

Idag har tekniken gjort att vi kan befinna oss var som helst och ändå kunna göra samma jobb. Det finns mängder med fördelar med det virtuella ledarskapet men också många hinder som gör det svårt att leda på distans. Denna utbildning skapar förståelse för hur du kan jobba med ditt virtuella team så att de ändå har en känsla av att ni är ETT team och att du som ledare är närvarande utan att vara det geografiskt.

Information om utbildningen Leda på distans

Utbildningen passar för dig som leder team och medarbetare på distans

Tekniken superviktig, men en hygienfaktor i det virtuella ledarskapet. Denna utbildning fokuserar på HUR du leder virtuellt och utgår från de farhågor vi vet finns kring att leda på distans för att stället göra dem till möjligheter:

  • Hur leder jag när jag inte träffar folk?
  • Hur vet jag hur mina medarbetare mår när jag inte träffar dem?
  • Hur vet jag vad mina medarbetare gör (och inte gör)?
  • Hur bygger jag teamet på distans?
  • Hur strukturerar jag min och medarbetarnas tid?
  • Hur ser jag som ledare till att skapa samarbeten?
  • Hur gör jag när jag leder möten?
  • Vem ansvarar för arbetsmiljön?
  • Hur följer jag upp företagets och medarbetarnas mål?

Vanligtvis genomförs utbildningen under 1,5 dagar. Vi blandar teori, egna erfarenhet med träning och reflektion. Vi nyttjar digitala verktyg i syfte att göra distans mer verkligt under utbildningen. Efter utbildningen kommer varje deltagare ha en handlingsplan med utvecklingspunkter att jobba vidare på för att bli en ännu bättre virtuell ledare.

Vi på Growing Leaders, Emelie Palmér och Annika Stålhandske, har lång erfarenhet av att leda på distans. Vi har tillsammans 30 års ledarerfarenhet och har båda under de sista sex åren lett team spridda geografiskt med begränsade möjligheter att träffas. Vi har kunnat bygga team tack vare stort fokus på HUR vi arbetar ihop i en virtuell värld. Emelie har sin bakgrund från konsultvärlden och har arbetat internationellt i många år. Annika har sin bakgrund från produktion och logistik. Vi har båda lett och varit del i ledningsgrupper där det digitala har varit en förutsättning för ett lyckas.

Så här säger en av våra kunder

”En väldigt relevant utbildning, den kom väldigt nära den problematik vi sitter i varje dag. Jag kommer ofta tillbaka till arbetssätten vi lärde oss och försöker anpassa mitt sätt att agera som ledare. Delen med att ge feedback på distans var väldigt nyttigt för mig. Jag har blivit förvånad över hur odramatiskt det är att göra det via Facetime eller Teams. Senkan jag uppleva att arbeta via de digitala hjälpmedlen ställer lite högre krav på mig jämfört med att jobba öga mot öga, jag behöver helt enkelt vara lite mer förberedd. Sen var det positivt för mig att bli påmind om de vanliga ledarskapsverktygen. Tack för en väldigt bra utbildning.”

Bo Enell, Infranord

"Detta har varit en av de mest givande utbildningarna jag någonsin gått. Jag och bolaget har fått så mycket att reflektera över och verktyg för att ta oss vidare. Superbra upplägg med en väldigt fin balans mellan teori och praktiskt samt kopplingar till verkligheten. STORT TACK!"

"Den här utbildningen har varit en ögonöppnare för mig som är ledare för första gången."

"Sättet ni har hållit träffarna på har varit riktigt bra. Ofta är det lätt att 'zooma ut' på utbildningen men det har aldrig hänt här. Stort tack för inspirerande utbildning!" 

Skicka intresseanmälan

Låt oss utveckla dig och ditt team! Vi finns placerade i Göteborg och Jönköping, levererar inom hela Sverige.
 
Skicka din intresseanmälan med dina kontaktuppgifter samt val av utbildningsområde du önskar genomföra, så kontaktar vi dig inom kort.